Buitenlandse trekpleisters bij stadsfestival Op z’n Rotterdams

Op z’n Rotterdams is een eet- kunst en cultuurfestival. Er zijn zeven locaties aangewezen met een buitenlandse naam, maar dan op z’n Rotterdams. DUS: De Lijnbaan is de Ramblas, maar dan op z’n Rotterdams. Wij kijken wat er allemaal te beleven valt!

Wat natuurlijk niet ontbreekt op de Ramblas, ofwel de Lijnbaan, is de karikatuurtekenaar. Bekend van vakantie: een tekenaar tekent een portret van je, op een bijzondere karakteristieke manier. “Ik vind het wel spannend”, zegt de mevrouw die op dat moment nagetekend wordt. “Erg leuk om te zien”, verklapt een wachtende vrouw al het resultaat van het portret. Er staat een lange rij. Iedereen wil zichzelf wel nagetekend aan de muur hangen.

De Koopgoot heet tijdens het festival de Kookgoot. Er worden heerlijke maaltijden gemaakt door chefs, en: er staat een chique aangeklede dinertafel midden in de koopgoot. “Ik liep hier langs en ineens zegt een vriendin van mij: ‘Kom hier zitten, het is allemaal gratis en ziet er zo leuk uit’, dus ik vind het heel leuk. Heb het meteen op Facebook geliked”, vertelt een van de dinergasten.

Naast de Kookgoot en de Ramblas heeft het stadsfestival ook nog Asia aan de Maas, Op z’n Rotterdams, en de Kruiskade is omgetoverd tot Madison Avenue. Kortom: wereldse toeristische trekpleisters, voor even in Rotterdam.