Burgemeester Aboutaleb luidt het nieuwe jaar in bij nieuwjaarsborrel

Het is een jaarlijkse traditie: de nieuwjaarsborrel in het stadhuis. Burgemeester Aboutaleb gaf een speech waarin hij terugblikte en vooruit keek.

Voor de burgemeester zat het afgelopen jaar vol verrassingen: “Wees eerlijk als je op 31 december terugblikte op het afgelopen jaar, zou je het dan op deze manier hebben voorspeld? Dat durf ik niet te zeggen. U waarschijnlijk ook niet, maar dat is logisch want u heeft geen glazen bol en ik ook niet.” Hij haalde dan ook de aanslagen in Europa aan.

Naast zijn speech sprak hij ook met vele Rotterdammers. Eén mevrouw maakte complimenten over hoe hij eruit zag. Ze is groot fan van onze burgemeester: “Hij zit overal in. Hij gaat overal op af. Het maakt niet uit wie je bent. Elk mens is bij hem hetzelfde.”

Eén van de andere bezoekers miste de komst van een asielzoekerscentrum in het verhaal van de burgemeester. Ze sprak hem hier later op aan. Hij reageerde positief op haar commentaar.

Aboutaleb sloot zijn speech af met de woorden: “Het komende jaar kunt u op ons college, op onze raad, rekenen. U kunt ook zeker op mij als uw burgemeester rekenen, want ik trek liever aan een kar dan aan een lijst.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat