Burgemeester Aboutaleb op zoek naar allereerste Rotterdamse Kinderburgemeester

Gemeente Rotterdam

Lintjes doorknippen, toespraken houden bij evenementen en openingen en aandacht vragen voor belangrijke thema’s. Dat zijn vanaf september 2022 de taken van deze nieuwe kinderburgemeester. Kinderen in groep 7 van de basisschool kunnen tot 13 februari 2022 solliciteren naar de functie.

Burgemeester Aboutaleb op zoek naar allereerste Rotterdamse Kinderburgemeester. De Kinderburgemeester moet de stem worden voor kinderen in de stad en het stadsbestuur vertellen wat er speelt onder kinderen. De motie om een kinderburgemeester aan te stellen is ingebracht door de partij DENK Rotterdam. De partij is van mening dat kinderen moeten meedenken, meepraten, meebeslissen, meehelpen en meedoen. Daarbij draagt volgens hen het aanstellen van een kinderburgemeester bij aan de ontwikkeling van de jeugd en de kwaliteit van de voorzieningen voor de jeugd. Rotterdam volgt hiermee andere Nederlandse gemeenten zoals bijvoorbeeld Amsterdam en Ridderkerk.

De zevende groepers die zich verkiesbaar willen stellen moeten wel aan een paar eisen voldoen: Toestemming van de ouders, wonen in Rotterdam en er op school zitten en beschikbaar zijn tussen september 2022 en juli 2023. De skills die worden gevraagd? Goed kunnen luisteren, weten wat er speelt onder kinderen in de stad en wat kinderen belangrijk vinden en niet bang zijn om voor een groep te staan en mensen toe te spreken.

Solliciteren voor de functie van kinderburgemeester kan via de website van de gemeente. Daar vind je ook meer informatie over wat er allemaal verwacht wordt van de kinderburgemeester van Rotterdam. Voor vragen kun je ook mailen naar [email protected].

Foto: Gemeente Rotterdam