Burgemeester Aboutaleb roept jongeren op vrijwilligerswerk te doen

Filmmaker David Stam maakte de documentaire Ruwe Diamanten over de inspiratiebronnen van jonge jongens. Daarvoor sprak hij meerdere mensen die zich inzetten voor jongeren. Ook interviewde hij burgemeester Ahmed Aboutaleb, over zijn voorbeelden en inzichten voor jongeren van nu. 

Volgens de Rotterdamse burgemeester is het grootste probleem van jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond dat ze geen netwerk hebben. “Mijn remedie daarvoor is vrijwilligerswerk doen. Ga vrijwilligerswerk doen, bij verenigingen, daar leer je zo een paar honderd mensen kennen, en dat zijn de mensen waar je dingen aan kan vragen.” Volgens de burgemeester is vrijwilligerswerk een goede dagbesteding. “Daarnaast kan je een uurtje chillen met je vrienden op straat, maar dat moet niet domineren, want dan kan je afglijden.” 

Filmmaker Stam heeft een educatief programma rond de documentaire lopen dat erop gericht is bewustwording te vergroten over de invloed van de inspiratiebronnen van jonge jongens, in de straatcultuur en in het onderwijs. Het belang van positieve, inspirerende mensen wordt onderzocht en bediscussieerd, maar ook de ernstig onderschatte invloed van foute rolmodellen. Zodra het weer mogelijk is om vertoningen op verantwoorde wijze door te laten gaan, geeft Stam weer presentaties door het land. Tot die tijd zijn op zijn website beelden te vinden. 

Het hele interview met Aboutaleb kan je ook hieronder bekijken. 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/4CAgbiSCZoo” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat