Burgerwacht voorkomt definitieve sluiting Zwembad Pernis

De bewoners van Pernis hebben een burgerwacht in het leven geroepen om te voorkomen dat Zwembad Pernis voor de rest van het seizoen moet sluiten. Afgelopen zaterdag op zondagnacht werd nog een groepje mensen, vermoedelijk van buiten Pernis, tegengehouden bij het hek van het zwembad. De bezoekers van het bad zijn het niet eens met de aanpak van eigenaar Sportbedrijf Rotterdam.
Tot frustratie van de bewoners is het zwembad in Pernis in de afgelopen maand al twee keer meerdere dagen gesloten. Al jaren klimmen jongeren ‘s nachts door het hek om een duik te nemen, maar na een incident in de afgelopen zomer is daar een zero tolerance-beleid op ingevoerd. In plaats van de zogenoemde ‘piepers’ te beboeten, besloot het Sportbedrijf als maatregel het zwembad te sluiten voor alle bezoekers.

Deze harde maatregel leidde tot veel woede bij inwoners. Het zwembad is nu weer open, maar na een volgende insluiping zal het bad tot het einde van het seizoen sluiten en het water eruit worden gehaald. “Dat vind ik erg kort door de bocht,” zegt Brian Verbrugge van het actiecomité dat bewoners in het leven riepen toen het zwembad werd gesloten. “Met een burgerwacht hopen we de sluiting te voorkomen.”

‘s Nachts nemen burgers de wacht en houden zij mogelijke indringers tegen. Veel mensen vinden het jammer dat deze taak aan de bewoners wordt overgelaten, in plaats van dat het Sportbedrijf Rotterdam effectiever handhaaft door bijvoorbeeld het verhogen van het hek of het gebruik van bewegingssensoren en camera’s.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat