Buurtbewoners boos over plaatsing afvalcontainers Warande

De Gemeente wil de afvalcontainers op de Warande verplaatsen en vervangen voor diepe, ondergrondse containers. Ze heeft hier het recht toe, er komen namelijk geen nieuwe containers bij. Buurtbewoners zijn het hier echter niet mee eens. Initiatiefnemer Marian Schluep heeft een serie mails naar de gemeente gestuurd, waardoor het plan van de Gemeente misschien niet in de huidige vorm doorgaat.

“De containers worden op een plek geplaatst waar de bewoners het niet mee eens zijn,” vertelt Schluep, “opeens was daar het besluit. Zonder met ons, de buurtbewoners, te overleggen”, vooral dit laatste schiet bij hem in het verkeerde keelgat. Als gevolg stuurde hij een aantal mails naar de Gemeente om duidelijk te maken dat hij (en met hem vele andere buurtbewoners) niet tevreden is met de nieuwe locatie en met hoe er gecommuniceerd wordt.

Brigitte Moratis, woordvoerder van Stadsbeheer, legt uit: “We hoeven de bewoners er in dit geval niet bij te betrekken. Er komen namelijk geen containers bij, alleen dan is zo’n procedure verplicht.”

Schluep is niet tegen de containers zelf: “Dat er containers staan is goed, maar op deze nieuwe plek is het slecht voor de wijk als geheel. Dat gecombineerd met de slechte communicatie maakt het lastig voor ons.”

Moratis vervolgt: “Op 11 november is er een hoorzitting. Als dan wordt besloten dat de containers niet in de zijstraten kunnen staan, houden we ons daaraan. We vinden het belangrijk om de stem van de mensen te horen, we doen alleen niet altijd precies wat de bewoners zeggen. Er zijn namelijk meer factoren die een rol spelen waar we rekening mee moeten houden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter