Buurtbewoners Feijenoord zamelen geld in voor Somalië

De hongersnood in delen van Afrika hield ook de buurtbewoners in Huis van de Wijk Oleander in Feijenoord Rotterdam bezig. Samen met de Somalische Stichting Asiya slaan de bewoners handen ineen en plaatsten een donatiedoos.

Stichting Asiya, opgericht door Ruqiyo Adow, zet zich in voor de integratie en participatie van Somalische Nederlanders. Adow vindt dat mensen elkaar moeten steunen in tijden van nood. Over de donatie actie zegt ze: “Meer kan je toch niet doen.”

De actie kwam tot stand doordat de stichting elke week in Huis van de Wijk Oleander bij elkaar komen om te koken. Ze bedachten dat ze de opbrengsten van de maaltijden van 23 maart en 30 maart wilden doneren aan giro 555.

Hierop hebben vrijwilliger Margaret Poulina en andere vrijwilligers een donatiedoos neergezet. “Want niet iedereen wil eten, maar wel doneren” aldus Poulina.

In twee weken tijd is er € 47,- opgehaald met de donatiedoos en 31 maart overhandigd aan de stichting. In totaal heeft stichting Asiya € 300,- gedoneerd voor de hongersnood in Somalië.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat