BuurtBuik Rotterdam: Hand in hand tegen voedselverspilling

Donderdag 25 juni gaat het project BuurtBuik Rotterdam van start in CultuurWerkplaats Tarwewijk. BuurtBuik Rotterdam gaat voedselverspilling tegen door overtollig voedsel op te halen bij Rotterdamse supermarkten, (horeca) ondernemers en lokale boeren. Met het verzamelde eten kookt een team van vrijwilligers eens in de week een gratis driegangendiner voor de buurtbewoners.

“BuurtBuik is bedoeld voor mensen die het minder hebben, maar iedereen is welkom. Er komen ook gewoon mensen die het leuk vinden om gesprekken te hebben met de buurtbewoners, zij worden uiteindelijk vaak vrijwilliger.” Volgens bestuurslid Geertje Keulens is Rotterdam een goede plek om een concept als BuurtBuik te starten. “Ik vind dat Rotterdam iets meer solidariteit mag tonen naar de bewoners en ik denk dat er genoeg mensen zijn die het ook leuk vinden mee te helpen.”

BuurtBuik heeft ervoor gekozen te beginnen in de Tarwewijk. “In Rotterdam-Zuid wonen meer mensen die het moeilijk hebben, daarom kunnen ze een project als BuurtBuik extra goed gebruiken. Wij hebben een goede keuken gevonden waar wij voor meer dan dertig mensen kunnen koken. Er is een grote tuin en we kunnen binnen gelukkig ook een hoop mensen kwijt.”

Gratis eten in de coronatijd

Het concept is begonnen vóór de coronatijd. Volgens Geertje mag het virus de pret niet bederven. “Wij kunnen normaal gesproken dertig man kwijt. Als we ons aan de maatregelen willen houden, moesten we toch iets anders bedenken. Het wordt nu een ‘walk-through’, via de ene kant kunnen de gasten eten pakken en via de andere kant kunnen ze naar buiten om het eten mee naar huis te nemen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat