Buurtgenoten steken moeders BoTu hart onder de riem

In de wijk Bospolder-Tussendijken leven veel mensen in armoede. Nu kinderen niet naar school gaan en veel volwassenen thuiswerken, kost het een groot deel van de moeders veel moeite om alle ballen hoog te houden. Buurtbewoner Deniz Yilmaz deelt plantjes uit om deze vrouwen een hart onder de riem te steken.
Bijna dertig enthousiaste vrijwilligers verzamelen zich bij Huis van de Wijk Pier 80. In matchende BoTu-shirts delen ze in totaal meer dan 2200 planten uit aan gezinnen in de wijk. De straten zijn onderverdeeld in tien regio’s, zodat niemand wordt overgeslagen.

Deniz wil moeders hiermee inspireren om niet op te geven in deze moeilijke tijd. “Zeventig procent van de bewoners hier leeft onder de armoedegrens, dus voor hun is dit een extra moeilijke tijd”, vertelt ze. “Ze moeten werken, voor de kinderen zorgen, en het huishouden doen. Dit alles, terwijl ze zelf ook in een soort duisternis zitten. En natuurlijk helpen we de plantensector ook een handje met deze actie.” Zelf is Deniz moeder van drie kinderen. “Ik probeer elke dag te denken: vandaag komt het goed.”

Met een megafoon op zak loopt Deniz samen met buurtgenoten Enes en Nazija met een stelling vol plantjes door de straten van BoTu. De bewoners van reageren erg verbaasd en enthousiast. “Ik word er een beetje emo van”, lacht een van de gelukkigen.

Benieuwd naar de rest van de reacties? Bekijk dan nu ons item.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat