Buurthuis de Brink in Vreewijk nog steeds gesloten

Vreewijkers kunnen hun geliefde wijkhuis niet meer in. Een forse huurverhoging door de nieuwe eigenaar van het pand heeft als gevolg dat het pand nu gesloten is. Dit tot veel ergernis van buurtbewoners.

De Brink, zoals het wijkhuis heet, is overgenomen door een advocatenkantoor. Door een huurverhoging van 50 procent is het pand onbetaalbaar geworden voor Humanitas, de organisatie die vorig jaar door de gemeente is aangewezen om het welzijnswerk te organiseren in De Brink.

Onlangs is ook gebleken dat de brandveiligheid van het pand onder de maat is. Terwijl het onlangs nog verbouwd is met gemeentegeld om te kunnen fungeren als officieel wijkhuis. Iets wat bij de bewoners vragen oproept.

Bewoners zeggen deze sluiting nu niet te kunnen gebruiken. In een wijk die op het kantelpunt staat van sociale neergang is een ontmoetingspunt als De Brink volgens hen van groot belang.

De toekomst van het pand is op het moment onzeker. Er zijn gesprekken gaande tussen de betrokken partijen over de vraag wat er met het pand moet gebeuren, maar volgens veel buurtbewoners is het belangrijkste dat De Brink zo snel mogelijk weer open gaat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat