Cabaretduo Waterkonijnen krijgt tv-programma bij OPEN Rotterdam

Het succes van Waterkonijnen is in sneltreinvaart gegaan. Twee jaar geleden stond het cabaretduo nog buiten te repeteren, maar ondertussen hebben ze in de finale van Cameretten gestaan.

Ismail Aghzanay en Muhsin Abdulwahab zijn samen cabaretduo Waterkonijnen. Ze leerden elkaar kennen doordat ze elkaar vaak tegen kwamen bij de bioscoop bij de Kuip. Het klikte en ze begonnen samen cabaret te maken. Ze hadden geen repetitieruimte, dus repeteerden ze bij het water vlakbij de Kuip. Voor de bewoners van de omringende flats was dat vaak apart. Er werd dan ook regelmatig iets naar ze geroepen. Daarnaast waren er veel jongeren op zoek naar Pokémon in hun “repetitieruimte”.

Theater Zuidplein was het eerste theater dat Waterkonijnen een kans gaf. Ze mochten in de grote zaal optreden en later in de kleine zaal. Theater Zuidplein zal voor hen dan ook altijd een tweede thuis blijven. De mannen deden daarna mee met Cameretten. Ze wonnen niet, maar haalden het wel tot de finale waardoor ze ook mee mochten met de Cameretten Festival finalistentour. Op 19 en 20 april staan ze met deze tour in hun favoriete theater.

OPEN Rotterdam gaat binnenkort de serie Waterkonijnen op Pad uitzenden. De mannen gaan op pad met kinderen, omdat zij te veel binnen zitten. Vanaf 30 april gaan ze in vijf afleveringen met tien kinderen erop uit. In elke aflevering gaan ze een spectaculaire activiteit doen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter