Café Pursers biedt podium voor muzikaal talent in Rotterdam

Een buurthuis midden in de stad; zo noemen de vaste gasten van Café Pursers hun stamkroeg. Ze drinken een biertje aan de bar terwijl ze luisteren naar het optreden van Ben Blue. Hij is muziekdocent bij SKVR en treedt zelf ook op. Het café werkt samen met SKVR om bij te dragen aan de muzikale ontwikkelingen van studenten in Rotterdam.
“Weinig kroegen doen nog aan live muziek, en dat is verschrikkelijk zonde”, zegt eigenaar Brian terwijl hij een biertje tapt. “Het is goed voor de studenten om ervaring op te doen met optredens. Er wordt steeds meer bezuinigd op kunst en cultuur door de overheid. Ik wil het graag blijven stimuleren en dat kan in mijn café.” Terwijl Ben Blue nog een Johnny Cash klassieker speelt, vertelt een mevrouw aan de bar wat de maatschappelijke relevantie van het café is: “Het is een ontmoetingsplek voor de mensen uit de buurt. Er komen goede muzikanten. Het is een betaalbaar avondje genieten van muziek”.

Op de donderdag vinden er ook unplugged-sessies plaats. De door SKVR samengestelde bandjes, zullen dan een avondvullend programma verzorgen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat