Catnapgate: landelijke media in de ban van ontvoerde kat Lex uit Delfshaven

Landelijke nieuwsmedia zetten de afgelopen tijd een ontvoerde kat uit Delfshaven flink in de schijnwerpers. Op camerabeelden is te zien hoe de rode kater Lex ruim een week geleden door twee vrouwen van de kade is meegenomen. “We zijn echt zwaar geschrokken”, vertelt baasje Hamp Harmsen aan De Telegraaf. ‘Catnapgate’, noemt hij het voorval op Instagram.

Ook Dumpert doet verslag van het verhaal. Bij het plaats delict aan de Voorhaven gaan zij in gesprek met Lex’ baasje Hamp, die vreest dat zijn kat inmiddels al in Roemenië kan zijn. Ook doet hij via het AD en Hart van Nederland een oproep aan de lezers tips aan hem door te geven. Via Instagram kan dit op @cat.delfshaven. Ook heeft Lex een e-mailadres: [email protected]. Hamp zal de gever van de gouden tip met 500 euro belonen. 

Op de Instagram van Dumpert reageren volgers betrokken. Ook de Rotterdamse dierenpolitie hoopt op een goede afloop: “Wij hopen dat Lex snel terug is.” De populairste reactie komt van @rasawieh: “Waarom zou je een kat stelen? Gelukkig staan ze met hun gezicht op camera, hopelijk is hij snel terug.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dumpert (@dumpert)