Cerebrale Parese staat carrière sportjournalist Oscar niet in de weg

Oscar lijdt aan Cerebrale Parese, ook wel CP genoemd. Ondanks de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt, laat Oscar zich niet klein krijgen. Zo studeerde hij af ondanks een zware operatie en werkt hij hard om zijn dromen waar te maken.

Afgelopen jaar behaalde Oscar zijn Redactie Medewerker diploma aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit ging niet zonder slag of stoot. Doordat hij aan Cerebrale Parese lijdt moet hij midden in zijn afstudeerjaar een zware operatie aan zijn rechtervoet ondergaan.

Er werd verwacht dat Oscar door de operatie zes maanden vertraging zou oplopen met het behalen van zijn diploma. Oscar dacht hier anders over en wilde dit sneller realiseren. Hij heeft samen met zijn stagebedrijf ‘Rotterdamse Sport Iconen’ besproken wat de mogelijkheden zijn. Samen hebben zij een aangepast programma voor Oscar vastgesteld, zodat hij vanaf huis ook aan de slag kan. Zo gezegd, zo gedaan. Oscar behaalde zes maanden na de operatie samen met zijn hele klas zijn diploma.

Ondertussen schrijft Oscar al vier jaar lang voor FR-Fans.nl en voor het blad ‘Hand in Hand’ van Supportersvereniging De Feijenoorder. Hij hoopt in de toekomst door te breken in de sportjournalistiek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter