Chabot Museum en Lantarenvenster weer open: “We kunnen het leven weer vieren”

Het Chabot Museum en Lantarenvenster hebben de deuren weer geopend. Beide locaties hebben de nodige maatregelen moeten nemen om mensen weer binnen te kunnen laten. Voor beide locaties is het een groot feest om weer bezoekers te hebben.

Het Chabot Museum heeft de deuren weer geopend, maar voor een kleiner publiek dan normaal. Er mogen maximaal vier bezoekers in het museum zijn en er moet van te voren gereserveerd worden. De bezoekers hebben een half uur en daarna moeten ze weer plaats maken voor de volgende bezoekers. Eén van de bezoekers van het museum is oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten. Hij is groot fan van het Chabot Museum was blij om het weer te kunnen bezoeken: “Je kan zelf in alle rust heerlijk genieten.”

Lantarenvenster moest halsoverkop de deuren sluiten na de persconferentie op zondag 15 maart. De bezoekers die in film zaten mochten deze nog afkijken, maar nieuwe bezoekers worden niet meer toegelaten. Na bijna drie maanden zijn er dan eindelijk weer bezoekers. Minder dan eerst, maar om weer bezoekers te hebben is al heel fijn. Helemaal rendabel is het niet: “Ik denk dat het op het randje zit nu.” vertelt Liesbeth Beeftink van Lantarenvenster. In de bioscoopzalen mogen minder mensen zitten. Er zijn stickers geplakt op de stoelen zodat mensen weten waar ze mogen zitten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat