Chantalle geeft dansles aan een bijzondere groep

Chantalle heeft een grote passie voor dans. Ze geeft speciale danslessen aan kinderen met het syndroom van Down, autisme en een verstandelijke beperking. En dat is iedere keer weer een groot feest.

Chantalle werkte als hoofdagent en gaf al jaren dansles. Ze begon met les te geven op een school voor speciaal onderwijs en dat beviel meteen. Ze geeft nu ook na school les aan kinderen met een beperking: “We praten vaak over het woord beperking. Ik gebruik het woord beperking niet zo vaak, omdat ik denk dat we allemaal zo onze beperkingen hebben. Voor mij gaat het er eigenlijk om dat de kinderen de juiste aandacht krijgen. Vaak in de gewone lessen vallen ze net buiten de boot.”

De switch van politieagent naar danslerares lijkt misschien groot, maar eigenlijk valt dat wel mee: “Bij de politie heb je eigenlijk de grootste les van het leven. De les van het omgaan met mensen. Ik heb wel mijn papieren om te werken als dansdocent. Ik denk dat je werken in het speciaal onderwijs ook niet altijd kan leren op een school. Ik denk dat dingen puur uit je hart gaan. Je hebt wel of geen affiniteit met de doelgroep. Dat is ook hetgeen wat zij voelen. Als die klik er niet is dan gaat het ook niet werken.”

Zowel de kinderen als de ouders zijn gek op de danslerares: “Ze is leuk en soms wel grappig”, vertelt één van haar leerlingen. “Het is echt een super meid. Ze is hartstikke lief!”, zegt één van de moeders enthousiast.
Chantalle heeft een duidelijk doel voor ogen met haar danslessen: “De naam zegt het al ‘Free to Move’. Ik wil iedereen aan het bewegen krijgen. Met welke beperking of doel dan ook. Mijn doel is eigenlijk wel om door heel Rotterdam special dance aan te bieden. En iedereen gelukkig te maken met dansen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat