Charlois krijgt repair cafe vanaf november en zoekt handige vrijwilligers

Gebied Charlois is een repair cafe rijker vanaf november. Elke eerste woensdagmiddag en iedere laatste woensdagavond is het cafe te bezoeken in het Huis van de Wijk Het Middelpunt aan de Slinge.

“De officiële opening is pas in januari”, vertelt Rick Timmer, Coördinator Repair Café Charlois. “Maar we beginnen in november al, rustig aan. Zo hebben we tot aan het einde van het jaar al drie dagen dat er gerepareerd kan worden in Charlois.”

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig die reparatiekennis en -vaardigheden hebben op allerlei terreinen. De reparaties kunnen uitgevoerd worden op allerlei eigendommen, zoals: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed.

“Inmiddels hebben wij al een paar vrijwilligers gevonden”, legt Rick uit. “Maar we zijn nog steeds op zoek naar een beetje technische mensen die verstand hebben van elektra, computers, naaisters en handige handjes.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat