Chef-kok Hans en muzikant Ronald Kool maken samen gewokte groente met oestersaus

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren. In iedere aflevering gaat Hans met zijn gast in gesprek over het leven, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

In de zevende aflevering van deze negendelige serie, is muzikant en componist Ronald Kool te gast. Samen met Hans maakt hij gewokte groenten met oestersaus. “Waarom ga ik dat maken met jou, Ronald?” vraagt Hans. “Ja, omdat het heel lekker is? En er iets pittigs in zit?” gokt Ronald. “Nee, niet helemaal. Het is omdat als we naar de Chinees gaan, is Ronald de eerste en de enige die om een bak groente vraagt”, legt Hans lachend uit. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Het recept van de gewokte groenten is als volgt:

De ingrediënten:
● Bimi/ bibi’s
● Chinese kool
● Paksoi
● Sugar snaps
● Ui
● Knoflook
● Zonnebloemolie
● Roomboter
● Vissaus
● Oestersaus
● Spaanse peper
● Zout, peper
● Paddestoelenbouillon
● Sesamolie
● Cashewnoten

Zo maak je het gerecht:
1. Snipper een ui en snij de peper fijn.
2. Snij van de paksoi de bittere witte uiteindes eraf.
3. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.
4. Meng wat vissaus, oestersaus en sojasaus. Voeg een kleine hoeveelheid sesamolie toe.
5. Roerbak in wat olie en roomboter eerst de knoflook en ui en daarna de groentes op een hoog vuur. Voeg direct het sausmengesel erbij en blijf goed roeren gedurende 2-3 minuten.
6. Voeg als laatste de cashewnoten toe en bak deze kort mee.

Chef Hans Bode
Chef Hans Bode is al ruim twintig jaar een vaste waarde in Rotterdam horeca ondernemer met zijn street food truck op de Coolsingel. In al die jaren hebben mensen uit alle lagen van de Rotterdamse samenleving van zijn creaties mogen genieten. Naast deze allereerste serie op Open Rotterdam zorgt zijn aanwezigheid op festivals als Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz ervoor dat de geboren en getogen Rotterdammer zijn culinaire handtekening nu ook op heel Nederland aan het zetten is.

Je ziet Koken met Hans elke woensdag vanaf 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Alvast vooruit kijken doe je hier!