Chick Melissa spreekt studentenvereniging over vooroordelen: “Het is hier echt niet alleen maar zuipen en feesten”

Studentenverenigingen zijn regelmatig negatief in het nieuws. Discriminerende speeches, grensoverschrijdend gedrag en vreselijke ontgroeningen. Het helpt allemaal niet als het gaat om de negatieve vooroordelen die er zijn over studentenverenigingen. Maar, hoe zit het nou echt? Melissa zoekt het uit voor Chicks On Screen bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap.

Melissa studeert zelf ook aan de Hogeschool van Rotterdam. Toch heeft ze er nooit echt over nagedacht om bij een studentenvereniging te gaan “Ik dacht niet echt dat het iets voor mij is, dat het niets bij zou dragen aan mijn sociale leven.” Voor de achtste aflevering van dit seizoen Chicks On Screen, gaat Melissa op onderzoek uit bij RSG.

Van voorzitter Julia en bestuurslid Lisanne krijgt Melissa een rondleiding door het monumentale pand aan de Haringvliet. Tussendoor bespreekt ze vooroordelen: ‘bij een studentenvereniging draait het alleen om feesten en zuipen’ en ’tijdens een ontgroening worden eerstejaars heel slecht behandeld’. Melissa krijgt letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van de vereniging, die dit jaar haar 100e verjaardag viert.

Chicks on screen
In de online- en tv-serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!