Chicken and waffles op het Noordplein

Op het Noordplein heeft Northern Moods de deuren geopend. Op de menukaart staan soulfood en mediterraanse gerechten. Eigenaar Jerrel Landvreugd zei altijd dat hij voor zijn veertigste zijn eigen restaurant wilde. En op de dag van zijn veertigste verjaardag opent hij de deuren van zijn eigen etablissement, NOMO. 

“Het is een Amerikaans, mediterraanse keuken zodat we breed kunnen koken. De mediterraanse keuken vind ik leuk en de Amerikaanse keuken is ook heel erg leuk. Ook heel lekker. Ook heel vet, maar door de mediterraanse gerechten, krijg je weer een gezond stukje. Dat is eigenlijk een beetje mijn passie. Het is comfortfood net als bij mij thuis.”

Zijn carriere begon totaal anders: “Ik heb in de metaal wereld gezeten, zo’n 20 jaar geleden, en dat was ik zat. Ik wilde binnen werken. Niet meer 30 meter hoog in de lucht. Ik ga lekker koken. Ik ben begonnen in een Iers restaurant.” De droom om zijn eigen restaurant te open heeft hij al langer: “Iets kleins voor mezelf. Ik ben best ambitieus op dat gebied. Ik heb altijd gekookt en nu is het de tijd. Ik ben 40.”

Het pand is van de winkel Kookpunt. Zij runden eerst ‘de kantine’ zoals ze het zelf noemen in eigen beheer. Voor hun was dat niet handig. Jerrel en zijn mentor Remco Witberg zijn er een pop-up begonnen. Na dat succes besloot Jerrel dat hij permanent een restaurant wilde hebben in de zaak. Hij mag van Kookpunt gebruik maken van het pand als hij maar iedere dag lunch voor ze maakt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat