Chicks on Screen: De chicks duiken in de wereld van glitter, glamour en drag

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Kleurrijke outfits, grote pruiken en vooral lekker veel make-up! In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen stapt reporter Lorainne Berggraaf uit haar comfortzone en duikt zij in de wereld van dragqueens: mannen die zich verkleden en gedragen als vrouwen. Alexander Dick, de man achter the fabulous Vanity Vickers, neemt Lorainne onder zijn hoede en laat haar kennis maken met zijn wereld van glitter, glamour en drag.

In de week van 18 tot en met 27 september vindt alweer de zevende editie van Rotterdam Pride plaats. Dit jaar is het thema ‘Dare to’. De organisatie wil met dit thema LHBTQIA+’ers aanmoedigen om trots te zijn op wie je bent: ‘Dare to be YOU’ Durf jij altijd helemaal jezelf te zijn?

In deze aflevering tovert Alexander zichzelf om tot zijn prachtige drag alter ego Vanity Vickers. Vorig jaar won hij nog de Drag Idol verkiezing tijdens Rotterdam Pride. Inmiddels heeft hij als Vanity Vickers op verschillende evenementen mogen optreden. Ook reporter Lorainne ontkomt niet aan wat extra glitter.

Als Vanity straalt Alexander nog meer zelfvertrouwen, fierceness en elegantie uit. Maar heeft hij altijd zoveel zelfvertrouwen gehad? En hoe voelt hij zich als hij op het podium staat?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected].