Chicks On Screen onderzoekt veganisme in de Nationale Week Zonder Vlees

In het nieuwe televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

In deze eerste aflevering gaat reporter en radiochick Rosalie Brouwer op pad met dierenactiviste Deveney Ackon. Als vrijwilliger voor Anonymous for the Voiceless vraagt Deveney aandacht voor de exploitatie van dieren in onder andere de bio-industrie. Aflevering 1 van Chicks On Screen wordt op vrijdag 13 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, uitgezonden op OPEN Rotterdam.
Anonymous for the Voiceless is een grassroots-organisatie die zich specialiseert in straatactivisme. De organisatie is in 2016 opgericht en heeft als doel het veganisme op een vreedzame manier te verspreiden om een einde te maken aan het leed van dieren in onder andere de bio-industrie. Hun ‘trademark-methode’ is de zogenaamde cube of truth: een groep vrijwilligers die samen in stilte een vierkant vormt. Zij dragen de bekende Anonymous-maskers en houden schermen vast die beelden van dierenleed tonen. Op die manier proberen zij voorbijgangers te confronteren. Bizar of effectief? Bekijk de aflevering en bepaal zelf!

Ben of ken jij een meid tussen de 15 en 25 uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks And The City en of Chicks On Screen? Stuur een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat