Chillhop Music blijft groeien in hartje Rotterdam

Het begon ooit als hobby op een zolderkamer maar is inmiddels uitgegroeid tot een label met 2 miljoen YouTube volgers. We hebben het over Chillhop Music dat vanuit Rotterdam verder groeit en dit doet het met zogeheten Lo-Fi hiphop. Een muziekgenre dat steeds populairder wordt.

“We zitten nu nog steeds op een zolderkamer, alleen is deze iets groter”, zo zegt Bas van Leeuwen wanneer hij de groei van Chillhop Music bespreekt. Hij begon het ooit als YouTube-kanaal dat zich richtte op zogeheten lo-fi hiphop maar beetje bij beetje groeide het kanaal door.

Uiteindelijk passeerde het kanaal de één miljoen volgers en anno 2018 staat de teller op meer dan twee miljoen. En daarmee veranderde het kanaal in een internationaal muzieklabel: “Eerst vroeg ik aan mensen of ik hun muziek mocht delen om meer exposure te geven. Maar nu hebben we onze eigen artiesten die hier zelf muziek produceren”.

Want inderdaad, terwijl het aantal volgers op YouTube blijft toenemen zitten er in de studio van Bas in Rotterdam Noord steevast artiesten muziek te maken. “Ik vind het tof dat zoiets er is, want vroeger had ik nooit gedacht om hiervan mijn werk te maken”, zo zegt Nick Lubbersen, die als artiest verbonden is aan het label. Bas voegt eraan toe: “En we willen verder groeien. We kijken naar evenementen en een eigen kledingmerk”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter