Chinees dineren op de Peking Express

Er zijn deze week in Rotterdam verschillende activiteiten rondom het Chinese nieuwjaar. Zo was er donderdagavond het eerste ritje van de zogeheten Peking Express. Een oude tram waarin mensen kunnen genieten van overheerlijke Chinese hapjes, bereid door twee professionele chefs.

Voor deze gelegenheid werd Marnix Benschop, onder andere bekend als kok bij Biergarten en de Suicide Club, benaderd of hij het leuk vond om het uit te voeren. “Toen had ik nog niet bedacht hoe krap en chaotisch het zou worden.”

Want krap is het zeker op de oude tram, en omdat koken praktisch onmogelijk is in het tramstel, worden alle hapjes al vooraf klaargemaakt op afstand, om vervolgens in warmteboxen vervoerd te worden. “Je moet je wat anders voorbereiden, maar dat maakt het ook wel weer een uitdaging.”

Eenmaal op de tram zit de sfeer er goed in, al blijft het wat chaotisch achterin waar Marnix en vriend en collega Alex Wong na elke gang alles weer klaarzetten, en dat maar liefst achtmaal…want er zijn acht gangen.

“Dat is niet op toeval berust”, legt Alex uit. “In de Chinese cultuur is acht een geluksgetal. Dus we hebben dat hierin proberen te implementeren, ook al maken we het hier onszelf niet makkelijk mee!”

Toch verloopt alles, op een kleine aanrijding met een personenauto na, vlekkeloos en is het volgens beide heren zeker een succes: “Ik kreeg alleen maar complimenten van de gasten, en ze vonden het best spectaculair met dat ongeluk er bij, dus al met al een succes denk ik zo”, zo sluit Marnix af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat