Ciara blaast Rotterdam omver

Storm Ciara is een van de bekendste onderwerpen die je de afgelopen dagen voorbij hebt zien komen. Het is een van de heftigste stormen in Nederland en ook de eerste met een naam. Op zondag 9 februari vonden windstoten van ongeveer 120 km/u plaats. Ruim veertig woningen in Rotterdam zijn ontruimd.

Overal in de stad lagen er takken en omgewaaide bouwmaterialen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Wel moest de brandweer oprukken naar de Goudsesingel vanwege omgewaaide dakpannen. De bewoners van de flat moesten op zoek naar een verblijfplaats voor de nacht. Wanneer ze kunnen terugkeren is nog niet bekend.

OPEN Rotterdam heeft van de Rotterdammers beelden toegestuurd gekregen, waarop te zien is hoe het bij hen in de wijken en straten eraan toe ging. Restaurantketens stuurden uit voorzorg hun bezorgers niet meer op pad. Daarnaast kwam er later op de dag een advies van het ANWB om niet de weg op te gaan. De roeiers van het KRVE bleven op het water en deden hun werk. Zij vaarden door de hevige golven die Ciara veroorzaakte de Maas af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat