Circus Studio Rotterdam verruilt Odeon voor De Kroon

Na tweeënhalf jaar op zoek te zijn geweest naar een nieuwe trainingsplek voor circusartiesten heeft Circus Studio Rotterdam deze gevonden. Alle activiteiten zijn verplaatst van het voormalige wijkgebouw Odeon in het Oude Westen naar het verzamelgebouw De Kroon in Delfshaven.

Het was geen makkelijke zoektocht voor de circusartiesten. Eigenlijk wilden artistiek leiders Harm van der Laan en Maartje Bonarius uit hun oude studio in Odeon, maar dit was onvermijdelijk. Harm: “Het pand is gewoon op. Het moet worden gesloopt, dat is niet iets dat wij kunnen veranderen.’’ Toch ziet dit circusduo de verhuizing naar De Kroon als een grote stap vooruit. “Het is een grote upgrade: met vloerverwarming, veel daglicht in de zaal, fijne kantoorruimte en ga zo maar door.”

De officiële (online) opening van het nieuwe pand is op vrijdag 28 mei. “We gaan samen vieren dat er plek is voor de circuscommunity in Rotterdam.”

Eerder maakte wij al een item met Circus Studio Rotterdam:

Veel creatievelingen maken tegenwoordig online shows vanwege het Coronavirus, maar dit Rotterdamse circustheatergezelschap maakte er wel iets heel speciaals van. Met een interactieve voorstelling in 2020 lieten Maartje, Harm en Joris je alle hoeken van de kamer zien.