Clan de Banlieue houdt grote inzamelingsactie voor Turkije en Syrië

De aardbevingen in Turkije en Syrië maken wereldwijd een enorme indruk. Het dodental staat nu op ruim 33.000. Ook in onze stad zijn er verschillende inzamelingsacties voor de slachtoffers. Het bekende Rotterdamse casual kledingmerk Clan de Banlieue wijdt er zelfs een hele week aan.

De komende vijf dagen kun je langskomen bij de winkel op de Zaagmolendrift om spullen te brengen voor de aardbevingsslachtoffers. Het idee voor de inzameling kwam tijdens een interne vergadering. Het team van Banlieue voelde zich geroepen om te helpen. “Tijdens de vergadering bespraken wij het hartverscheurende nieuws en vonden het belangrijk om actie te ondernemen. Daarnaast liggen de roots van onze co-founder Sinan in Turkije, waardoor wij het als onze verantwoordelijkheid zien om steun te bieden op welke manier dan ook”, zo vertellen zij ons. Zelf doneert het team ook: “Zeker! Voornamelijk jassen. Vanuit het team zijn er ook nog mensen die wat meer doneren.

Steeds meer mensen zijn bereid te doneren, maar voordat je dozen en zakken vult met kleding, is het wel raadzaam om goed te informeren waar er momenteel behoefte aan is. Aangezien het ook winter in het getroffen gebied, zijn vooral dikke jassen, mutsen, handschoenen en slaapzakken hard nodig, maar ook verwarmende elementen als kruiken zijn zeer welkom en dat geldt ook voor maandverband en pijnstillers. Bij de winkel is het alleen mogelijk om goederen achter te laten, bezoekers kunnen geen geld doneren.

Inmiddels hebben verschillende mensen de weg naar de winkel gevonden en er is al het één ander gebracht. De inzamelingsactie duurt tot 17 februari. “We willen de mensen in de getroffen landen zo snel mogelijk voorzien van de essentiële items. Hier willen we de mensen natuurlijk wel de kans voor geven om iets langs te kunnen brengen”, voegen zij nog toe. Binnenkort wordt meer bekend over waar de spullen precies terecht komen. Iedereen is welkom om langs te komen en steun te bieden.