Codarts-student Froukje gaat viral met klimaathit

De 18-jarige Froukje Veenstra, student aan Codarts, gaat momenteel viraal met haar hit waarin ze de klimaatcrisis aankaart. Het nummer begon als een schoolopdracht, maar gaat nu het hele internet over. Froukje kreeg lovende reacties van onder andere singer-songwriter Daniel Loheus en zangeres Naaz.

Met het nummer ‘Groter dan ik’ wil Froukje de aandacht vestigen op de klimaatcrisis. “Happy new year, de wereld staat in de fik en ik zou het willen blussen maar het vuur is groter dan ik”, rapt de studente.

De bosbranden in Australië inspireerden Froukje om een lied te schrijven om mensen bewust te maken van de problemen in de wereld. Dat het nummer een hit zou worden had de studente niet verwacht. Toen ‘Groter dan ik’ werd aangevraagd bij 3voor12-radio was het nummer nog volledig onbekend. Inmiddels heeft Froukje opgetreden bij Zapplive en is de videoclip 15.000 keer bekeken op YouTube.

“Ik wil wel iemand zijn met hoop en met de juiste mindset”, vertelt ze aan Zapplive. Froukje heeft al beloofd dat eventuele opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan een goed doel.