College keurt ontwerp strandplein bij metrostation Hoek van Holland Strand goed

Het Rotterdamse college heeft deze week het definitieve ontwerp voor het strandplein in Hoek van Holland goedgekeurd. Het plein moet voor het metrostation van het strand van Hoek van Holland komen en moet samen met het nog te bouwen eindstation van de Hoekse Lijn in 2022 opgeleverd worden.
Paviljoenhouders aan het strand en bewoners in Hoek van Holland kregen de afgelopen twee jaar de mogelijkheid om mee te denken over het ontwerp van het strandplein dat de Badweg en de Zeekant met elkaar verbindt. “Bij het strandplein lopen het strand en de duinen op natuurlijke wijze over in het nieuwe plein, zodat alle aandacht naar het landschap uit gaat. In de zomermaanden is het plein vooral een plek voor fietsers en voetgangers. In de winter krijgt de auto weer meer toegang tot het plein”, aldus de gemeente.

Volgens de gemeente komt er een groot langwerpig straatmeubel waarop bezoekers kunnen lopen, zitten en liggen. Sommige details, zoals de bestrating en het gebruik van terrassen op het plein, moeten de komende tijd nog worden uitgewerkt.

Foto van Gemeente Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat