Compilatie: Conny Janssen Danst naar de Kaap

Het bekende Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst ging vorig jaar een spannende periode tegemoet. Na jarenlang dansen, oefenen en repeteren in een prachtig pand aan de ‘s Gravendijkwal nam het dansgezelschap eind 2019 haar intrek op Katendrecht. Wat komt er allemaal bij kijken als je zo’n enorme organisatie verhuist? Dat zag je in een vierdelige documentaireserie van OPEN Rotterdam: Conny Janssen danst naar de Kaap.
In deze compilatie blikken we nog eens uitgebreid terug op de verbouwing en de verhuizing naar het pand in de gerenoveerde Fenixloods I op Katendrecht. De twee gloednieuwe ruime studio’s aldaar vormen het hart van Conny Janssen Danst. Vanuit het nieuwe pand bouwt het gezelschap verder aan haar toekomst. In de compilatie zien we enkele betrokken nog eens terug en volgen we de laatste maanden van het proces.

ook start binnenkort de kaartverkoop van de dansvoorstelling ‘Monuments in Solitude’. De dansers werden voor dit stuk uitgedaagd door Conny Janssen om een persoonlijke solo te ontwikkelen in thuis-isolatie. Wekenlang werkten de dansers alleen in de studio. Zij stelden zichzelf de vraag wat de sociale lockdown betekent en verwerkten hun ervaringen in persoonlijke choreo’s. Nu theaters weer open mogen, presenteren de dansers van 11 t/m 28 juni de resultaten van dit experiment voor een beperkt aantal bezoekers per voorstelling in Huis Conny Janssen Danst. Voor meer info klik hier

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat