Conny Janssen wint Promotie Prijs 2015

Conny Janssen de artistiek leider van het dansgezelschap Conny Janssen danst heeft de Rotterdam Promotie Prijs voor het jaar 2015 gewonnen. Dit is de 43e Rotterdam Promotie Prijs en zal op vrijdag 18 maart 2016 in het stadhuis van Rotterdam worden uitgereikt door burgemeester Aboutaleb.

“In haar voorstellingen herkennen we onszelf en de wil om contact te maken. Haar dans brengt werelden bij elkaar. Conny Janssen is coöperatief en gastvrij, een echte bruggenbouwer, zowel naar publiek als naar andere kunstdisciplines. Hoewel het Conny Janssen in eerste instantie niet om de promotie van Rotterdam gaat, immers dansontwikkeling, danspresentatie en publiek staan bij haar centraal, vormt haar werk en haar nationale en internationale zichtbaarheid een vanzelfsprekende, natuurlijke en authentieke vorm van promotie van de stad Rotterdam.”, aldus burgemeester Aboutaleb.

Janssens werk was de afgelopen twee decennia te zien in het theater, maar ook op andere locaties in Rotterdam, zoals de Onderzeebootloods, de RET Tramremise in Hillegersberg, op het dak van de Hofbogen en in de Van Nelle Ontwerpfabriek.