Coolsingel gaat voor 58,1 miljoen op de schop

De Coolsingel gaat een stadsboulevard worden met veel groen en meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De herinrichting gaat 58,1 miljoen euro kosten. De start van de herinrichting staat gepland voor april 2017 en de oplevering wordt verwacht in 2020.

De Coolsingel, nu nog een drukke verkeersweg, moet een aantrekkelijke en gastvrije stadsboulevard met allure worden. Adriaan Geuze, ontwerpbureau West 8: “Geen gemakkelijke opgave, want het gaat om een gebied met een grote diversiteit aan gebruikers en functies. De Coolsingel is immers de spiegel van de stad. Met dit plan geven we de stadsboulevard weer terug aan de Rotterdammers.”

Ook wethouder Adriaan Visser is enthousiast over het plan en benadrukt daarbij ook de economische voordelen voor ondernemers: “De vernieuwde Coolsingel draagt na de grootschalige opknapbeurt straks bij aan een aantrekkelijke binnenstad waar bezoekers langer verblijven en met alle economische spin-off van dien.”

Het gebied tussen het Hofplein en Witte de Withstraat wordt met dit plan aangepakt. Aan de kant van de Lijnbaan komt een brede wandel -en fietspromenade. Ook komt er op de Coolsingel een natuurstenen bestrating, sierlijk meubilair, grote bomen en nieuwe ornamenten. Auto’s gaan aan de kant van het Stadhuis rijden. De tram blijft op dezelfde plek. Voetgangers en fietsers krijgen ruim baan, want op de Coolsingel wordt een adviessnelheid van 30 km/uur ingesteld voor het verkeer.

Bekijk hier hoe de Coolsingel eruit gaat zien.

(Afbeelding via decoolsingel.nl)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat