Coolsingel op de schop

De verbouwing van de Coolsingel is vanaf vandaag, maandag 9 april begonnen. De kant aan het Stadhuis is als eerste aan de beurt en in 2019 de kant van de Lijnbaan. Het is de bedoeling dat de Coolsingel een aantrekkelijke boulevard wordt voor alle Rotterdammers.

Er komt aan de kant van de Lijnbaan een brede wandel- en fietspromenade. De oversteekplaatsen worden weer voorzien van verkeerslichten. Auto’s gaan aan de kant van het Stadhuis rijden en de tram blijft op dezelfde plek.

Voordat de verbouwing eind 2020 afgerond wordt, gaat eerst de Coolsingel de aankomende 3,5 jaar op de schop. Maar wat verandert er voor reizigers?

Automobilisten krijgen te maken met de meeste overlast. Zij kunnen vanaf maandag over de Coolsingel alleen nog van noord naar zuid rijden. Het verkeer dat de andere kant op wil, wordt omgeleid over de ‘s-Gravendijkwal en Mariniersweg. Deze wegen beloven de komende tijd een stuk drukker te worden.

De tram rijdt niet meer door naar het Stadhuis. De lijnen 12, 21, 23 en 24 buigen voor een jaar lang af naar de Lijnbaan. De fietsers en voetgangers hebben het minste overlast, zij kunnen de Coolsingel gewoon bereiken met hier en daar een omleiding.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat