Coolsingelpraat onderzoekt: Worden de straten van Rotterdam steeds viezer?

In de vijfde aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam, hebben we het over afval op straat. Te gast zijn wethouder Bert Wijbenga, DENK raadslid Stefan van Baarle en Zakkenvuller Eveline van Wanrooij, die in Bloemhof, samen met andere bewoners regelmatig afval uit de singel opruimt.

Overvolle vuilcontainers, afval wat zich ernaast ophoopt, zwerfafval, plastic in singels en sloten; het straatbeeld van Rotterdam, anno 2019 verloedert. Met alle gevolgen van dien. Rotterdammers raken er niet over uitgepraat en ook voor de politiek is het een onderwerp wat vaak op de agenda staat.

Voorafgaand aan deze aflevering van de podcast, bezochten we het Albeda College aan het Zuster hennekeplein en vroegen jongeren of het hun ook opvalt dat de Rotterdamstraten steeds viezer worden. Of valt dat in hun ogen reuze mee? En wat doen zij er zelf aan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over afval op straat? Luister hier naar de podcast met deze week te gast: wethouder buitenruimte Bert Wijbenga, raadslid Stefan van Baarle van Denk en stadsgids en betrokken burger Eveline van Wanrooij.

 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat