Corona bellijn blijft ook na de crisis

De lokale Corona hulplijnen zullen niet alleen tijdens, maar ook na de crisis bereikbaar blijven. Dit kwam uit een voorstel van de SP Fractie die een motie indiende. Welzijnsorganisaties en de gemeente Rotterdam hadden de handen ineen geslagen en belteams opgericht voor een praatje of hulp aan Rotterdammers.

In alle gebieden heeft de gemeente een eigen belteam zitten. Tijdens de zware crisis hebben veel Rotterdammers gebruik gemaakt van deze hulplijn. Het telefonische contact helpt Rotterdammers met praktische zaken en om gewoon even met de Rotterdammer te kletsen.

“We hebben gemerkt dat iedereen blij was om op deze manier in contact te blijven en om hulp aangeboden te krijgen. Heel mooi dat de belteams in de buurt beschikbaar zullen blijven voor Rotterdammers”, vertelt SP fractievoorzitter Aart van Zevenbergen. “Het is van enorm belang om deze speciale belteams actief te houden. Deze telefoonlijnen zijn een probaat middel gebleken tegen onder andere isolement en vereenzaming bij ouderen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat