Corona Rules: Hiab vertolkt de coronamaatregelen in het Eritrees

In het nieuwe televisieprogramma ‘Corona Rules’ leggen meertalige kinderen de belangrijkste coronaregels uit in hun tweede taal. Denk aan: handen wassen, mondkapje dragen, afstand houden, niet meer dan drie mensen op bezoek of op straat en geen hand schudden of knuffelen buiten je familie.

In ‘Corona Rules’ leggen meertalige Rotterdamse kinderen de belangrijkste coronamaatregelen uit in hun tweede taal. Dit keer is Hiab aan de beurt. Hij legt de regels uit in het Eritrees.

አዚ ናይ ኮሮና ሕግታት፡ ብዝተፋላለየ ቓንቃታት ዝዛረቡ ቆልዑ፡ ነቲ ኣገዳሲ ዝኮነ ሕጊ፡ ብቃንቆኦም የረድኡ ኣለዉ። ሕጂ ድማ ናይ ህያብ ታራ ስለ ዝኮነ፡ ብ ትግሪኛ ገራ ተረድአ ኣላ።

Taal niet machtig
Voor bedenker van het programma Mieke van der Linden en haar team was de communicatie over de regels al lang een doorn in het oog. “Alle maatregelen over COVID-19 worden in het Nederlands aangekondigd, terwijl er heel veel mensen in Rotterdam wonen die de taal niet machtig zijn. Een hoop slachtoffers van het virus blijken juist onder groepen met een migratieachtergrond te vallen.”

Deze serie is een vervolg op de meertalige informatievoorziening die OPEN Rotterdam al sinds de eerste lockdown aanbiedt vanuit de publieke opdracht die het heeft.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat