Corona-uitbraak onder studenten: welke maatregelen zijn nodig?

De coronabesmettingen lopen weer op in Rotterdam, vooral onder de studenten. Zij besmetten elkaar op huisfeestjes, sporttoernooien en andere bijeenkomsten. Wij vragen Rotterdammers op de Oude Binnenweg wat de stad hier volgens hen aan kan doen.
De meeste voorbijgangers vinden niet dat de gemeente in hoeft te grijpen. “Iedereen moet zelf zijn of haar verantwoordelijkheid nemen”, klinkt het volmondig. Een van de Rotterdammers voegt hieraan toe dat studenten ‘waarschijnlijk slim genoeg zijn om de ernst van de situatie in te zien’.

Toch denkt niet iedereen er zo over. Een andere Rotterdammer ‘gelooft’ überhaupt niet meer in het coronavirus. “Ik denk dat het gewoon een afleiding is, zodat de overheid controle krijgt,” zegt ze. “Ik vind gewoon dat iedereen een mondkapje moet dragen”, zegt een voorbijganger die zelf wel een mondkapje draagt. “Dat is veiliger voor jezelf en anderen.” Een meneer voegt daaraan toe dat er in andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië, wel een mondkapjesplicht heerst.

In grote delen van Europa zijn mondkapjes nu overal verplicht, en er geldt een gedeeltelijke plicht in Cyprus, Letland, Tsjechië en Nederland. Voorlopig is het dragen van een mondkapje alleen nodig in het openbaar vervoer. Wel wordt iedereen geacht om nog steeds te allen tijde anderhalve meter afstand te houden, vaak handen te wassen en thuis te blijven bij klachten of een ziek familielid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter