CPO Hooidrift winnaar Rotterdam architectuurprijs 2017

De Rotterdamse Architectuurprijs is vanavond uitgereikt in het Stadhuis van Rotterdam. De juryprijs ging naar CPO Hooidrift. De universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit sleepte de publieksprijs in de wacht.

44 Rotterdamse gebouwen stonden ingeschreven voor de uitreiking. De jury bracht het aantal terug tot 10, op een shortlist die ‘de oogst prachtig in beeld brengt’. Voor de publieksprijs kon er tussen 5 november en 5 december gestemd worden.

CPO Hooidrift was voor de jury het beste Rotterdamse gebouw in 2017, omdat de jury gelooft in ‘het belang van architectuur die niet de gebaande paden volgt’. De organisatie vindt dat CPO Hooidrift laat zien dat ‘Rotterdam ook gezinnen op nieuwe manieren de ruimte kan bieden’. Het complex oogst op vele fronten de bewondering van de jury. ‘De ontwerpers zijn erin geslaagd om samen met de bewoners en hun architecten een ensemble te ontwikkelen dat recht doet aan de individualiteit van de eigenaren en bewoners en tegelijkertijd een eenheid vormt.’

OPEN Rotterdam was erbij toen het hoogtepunt van dit nieuwbouwproject gevierd werd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat