Creatieve Rotterdammers mogen Zeefantje op Zuid nieuwe vacht geven

Creatieve Rotterdammers mogen Zeefantje op Zuid nieuwe vacht geven

Man-Yee Mok en Kwannie Tang organiseren een tekenwedstrijd om de zeehond in sportspeeltuin Hillesluis een nieuwe kleurrijke vacht te geven. Rotterdammers uit Zuid kunnen een ontwerp voor de schildering van de kunstinstallatie insturen.

De initiatiefneemsters, die samen Studio Maky runnen, bedenken vaker kleurrijke, humoristische kunst- en designprojecten. Zo ken je ze misschien wel van het dobberende badkonijn in het Vroesenpark. “Het zeefantje is bedacht voor en door kinderen uit de wijk. Het staat symbool voor vriendschap”, vertelt Man-Yee. De kunstinstallaties worden vaker opnieuw geschilderd. De zeehond met een olifantje op zijn neus krijgt voor de zevende keer een nieuw jasje. “Kunst is van iedereen en daarom vragen we álle Rotterdammers om mee te doen”, aldus Man-Yee.

Volgens Man-Yee is het door corona voor kinderen wel lastiger om mee te doen dan vorige jaren: “Gewoonlijk geven we workshops, maar dat gaat nu niet.” Omdat niet iedereen een printer heeft, hebben ze daarom meer dan 2.000 kleurplaten huis aan huis verspreid in Hillesluis. “Ik zou mensen die meedoen aanraden om een thema te bedenken voordat je gaat tekenen, bijvoorbeeld dieren of zomer. Bij mensen die dat niet doen zien we vaak veel patronen, met een thema wordt het anders.”

“Eind maart gaan we met de winnaar(s) en een aantal stagairs schilderen. Het voorwerk, zoals het schuren en opnieuw witten is al gedaan”, aldus Man-Yee. Rotterdammers kunnen tot en met 20 maart hun ontwerp voor de nieuwe schildering insturen door een mail te sturen naar [email protected] of door de kleurplaat in de brievenbus van de Sportspeeltuin Hillesluis aan de Vlasakkerstraat 12 te doen.