Creatieveling Brian Nickson terug op Zuid om zijn dromen na te jagen

Ooit liepen wereldsterren in een door hem ontworpen schoenenmerk en had hij meerdere gouden hits als artiest. Sinds enkele maanden is ondernemer Brian Nickson terug met een eigen tattooshop in de wijk waar hij is opgegroeid, aan de Groene Hilledijk.

Aan de muur van zijn tattooshop aan de Groene Hilledijk hangt niet zomaar wat versiering, het zijn de gouden platen die Brian kreeg als onderdeel van het artiestenduo Two Crooks. Dat is niet het enige opvallende in de zaak, zo staat er een grijpmachine, een pooltafel en dat alles in een shop die van onder tot boven blauw, zwart en roze gekleurd is. Ondernemer Brian Nickson doet het net even wat anders, al noemt hij zichzelf liever een ‘creatieveling’.

Een aantal jaar geleden bedacht Brian een schoenenmerk waar Amerikaanse artiesten als 50 Cent en Kevin Hart mee rondliepen. Tussendoor had hij groot succes met muziek en een aantal maanden geleden opende hij dus zijn eerste tattooshop. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe onderneming. Brian bedenkt en voert uit. Deze keer terug op de plek waar hij opgroeide, de Groene Hilledijk en dat voelt volgens hem als thuiskomen.

De zaak loopt goed, maar Brian kan niet stil zitten. Deze maand komt hij met een eigen serie De Nickson Ink Show en in de toekomst heeft hij plannen voor de wijk met een buurthuis.