Creatievelingen opgelet! Makersplatform IMPACT zoekt tien nieuwe creatieve makers uit Rotterdam

IMPACT

IMPACT, het Rotterdamse platform voor creatieve makers in Rotterdam-Zuid, is op zoek naar tien nieuwe makers voor het derde Maak IMPACT Traject. Tijdens het traject gaan de makers voor een half jaar tot een jaar lang samenwerken met het team van IMPACT. Het einddoel is het maken van een eigen podiumcreatie en het vergroten van het netwerk.

Het traject, dat deels plaatsvindt in Podium Islemunda, bestaat uit twee fases. Tijdens de eerste fase richten de makers zich op het uitbreiden van hun kennis en netwerk. Het programma bestaat uit workshops, coachingsessies, netwerkactiviteiten en presentatiemomenten.

Aan het einde van fase één selecteert het team van IMPACT de concreet uitvoerbare plannen. Hierbij wordt gekeken naar inzet, ontwikkeling, haalbaarheid en kansen binnen het werkveld.

Vervolgens gaan de makers verder naar fase twee. Tijdens deze fase worden ze onder andere ondersteund bij het behalen van de leerdoelen, het schrijven van plannen en het professionaliseren van het makerschap. Samen met het team leren de makers een podiumcreatie te maken en dit vervolgens ook te presenteren voor een publiek.

Honderd procent inzet
Wie 18 jaar of ouder is, uit Rotterdam of omgeving komt en ervaring heeft als uitvoerend artiest, podiumkunstenaar of beginnend maker is welkom om zich in te schrijven. Daarnaast is het belangrijk dat de geïnteresseerden van september 2023 tot en met juni 2024 voor ongeveer acht uur per week beschikbaar zijn.

De selectiecommissie van IMPACT maakt een eerste selectie van geschikte kandidaten. Zij worden uitgenodigd voor een auditie op 28 of 29 juni. Na afloop besluit de commissie welke tien makers het Maak IMPACT Traject gaan volgen.