Crooswijkers Menno en Jenny blikken terug op de sloop in hun wijk tien jaar geleden

De Tweebosbuurt voert nog steeds actie tegen de voorgenomen sloop. Ruim tien jaar geleden maakten de bewoners van Crooswijk hetzelfde mee. We blikken terug op die tijd met Crooswijkers Menno Janssen, die er nog steeds woont, en Jenny Flantua, inmiddels woonachtig in Blijdorp.

Crooswijker Menno Janssen zit in het bewonerscomité Nieuw Crooswijk en staat ook de bewoners van de Tweebosbuurt bij met raad en daad tijdens deze voorgenomen sloop. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de woningen die destijds “vochtig, tochtig en gehorig” waren, nu worden omschreven als “authentiek en oorspronkelijk”. Menno wordt verdrietig van de nieuwe woningen die tegenover zijn huis staan. “Want er stonden goede woningen, alleen de woningcorporatie had ze niet onderhouden.”

Als oud-Crooswijker Jenny door de straten van haar oude wijk loopt, vindt ze het verschrikkelijk veranderd. Al die leuke mensen die daar woonden zijn ook allemaal weg. En niet per se naar een betere woning zoals ze hadden gehoopt. “Zo leuk wonen is het niet in zo’n flat. Het zijn net duivenhokken”, zegt Jenny. Zij heeft tot het laatste moment gewoond in het huis waar ze meer dan 45 jaar woonde. “Ik wilde mijn huisje niet uit!” Ze is nog steeds boos over hoe ze behandeld is.

“Blijf zitten”, geeft Jenny mee als tip aan de bewoners van de Tweebosbuurt, Volgens Jenny kunnen ze een hele groep mensen die blijven zitten er niet zo makkelijk uitgooien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter