Crowdfunding geld voor terminaal zieke Jikke, krijgt nieuwe bestemming

Het moest een dag vol hoop worden, de bijzondere buurt kerstborrel die Annemarie Mosterd organiseerde met Marije Stenstra. Gezelligheid en meteen geld ophalen voor hun ernstig zieke vriendin Jikke. Want alleen met een speciale behandeling in Duitsland zou ze kans maken om haar vorm van darmkanker tegen te kunnen gaan.  Helaas gaat de toestand van Jikke zo snel achteruit dat ze geen deel meer zal nemen aan het speciale traject in Duitsland.
In plaats daarvan vertrekt ze binnenkort naar een hospice om daar in het gezelschap van goede vrienden en haar broer haar laatste dagen door te brengen. “De afgelopen weken stonden in het teken van liefde, van liefde die stroomt, van alle kanten komt en helend is. Liefde in de vorm van geld, acties, lieve berichten en hulp. liefde die doorstroomt ook als de rivier een andere route kiest. Dat is wat er nu gebeurt. De campagne heeft Jikke de afgelopen weken veel hoop en energie gegeven, ze koos telkens opnieuw voor het leven. En wij, het team met haar,” vertelt Annemarie.

Dankzij crowdfunding was er meer dan €20.000 opgehaald. Dit geld komt zeker goed terecht. “Jikkes wens is het geld te besteden aan een project dat behandeling door integrative medicine, ofwel geneeskunde waarin regulier en alternatief elkaar ontmoeten, mogelijk maakt, nu en in de toekomst. Zodat mensen zoals Jikke, die nu uitbehandeld zijn, wél de kans krijgen om tijdig de behandeling te krijgen waar zij op vertrouwen.” Welk doel dat precies is, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat