Crowdfundingsactie ‘Help ‘n Happie’ moet restaurants én zorgtoppers tegelijkertijd steunen

Platform De Nieuwe Gevers is een crowdfundingsactie gestart, waardoor de Rotterdamse restaurants EAT.PEASY en The Harvest mensen in de zorg verblijden met een maaltijd. In totaal moet met de actie ‘Help ‘n Happie’ voor het einde van deze maand 1.500 euro opgehaald worden zodat de restaurants in ieder geval 175 maaltijden kunnen koken.
De maaltijden gaan naar hulpbehoevenden in het Maasstad Ziekenhuis en zorginstellingen van Humanitas. Tientallen donateurs hebben de afgelopen dagen al bijna 1.200 euro opgehaald. “Met de donaties koken restaurants die anders stilstaan lekkere maaltijden voor mensen die het nu goed kunnen gebruiken.”

“Als het doelbedrag gehaald is, kunnen de chefs aan de slag”, aldus De Nieuwe Gevers, het platform achter de actie. “De chefs bereiden tientallen maaltijden en pakken ze in voor bezorging. Ons team van vrijwilligers brengt de maaltijden vervolgens naar de zorginstellingen, waar hardwerkend personeel of eenzame ouderen kunnen genieten van een welverdiende hap.”

Drie vliegen in één klap

Zo vangen ze drie vliegen in één klap, zeggen ze zelf. “We maken zorgmedewerkers, daklozen of eenzame ouderen – die het nu extra zwaar hebben – blij, we helpen restaurants draaiende te houden en jij krijgt een dosis positieve karma.” Doneren kan hier.

En als je doneert, krijg je dan nog een speciale beloning? Dat niet, al hebben de organisators voor alle donateurs een leuk bedankje in petto. “Zodra het weer kan geven we een knalfeest om met z’n allen het leven te vieren.”

The Harvest
In 2018 bezochten wij restaurant The Harvest toen wij een rondje maakten langs verschillende horecazaken die destijds hun deuren openden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat