Cultuur Concreet steunt culturele leven in de wijken met 10.000 euro

Cultuur Concreet

Een muziek en skate-event op Zuid, stand-up voor vrouwelijke comedians in Hoogvliet en een grootschalig ontbijt in Overschie, Cultuur Concreet steunt deze initiatieven met een financiële bijdrage van maximaal 10.000 euro in totaal. Met deze bijdragen willen zij het culturele leven in de wijken dit voorjaar een extra boost geven.

Cultuur Concreet lanceerde in februari het initiatief ‘Cultuur Boost’. Rotterdammers konden een inzending doen met een plan om het culturele leven in hun buurt in het voorjaar een boost te geven. Met cultuurregisseurs van Rotterdam willen zij de Rotterdammers stimuleren om hun plannen waar te maken. Er kwamen meer dan 150 inzendingen binnen.

De gemeente Rotterdam heeft inmiddels 290.000 euro budget voor de wijken vrijgemaakt. Cultuur Concreet ondersteunt veertig initiatiefnemers met 10.000 euro uit verschillende wijken. Voorbeelden hiervan zijn; een klein Urban Arts festival gericht op jongeren bij 39 Jumpstreet in Prins-Alexander en Muziek aan de Maas, met als doel het maken van kunst in openbare ruimtes samen met bewoners. “Cultuur Boost beloont de beste plannen met een bijdrage. Bijzondere samenwerkingen of ideeën met een duurzaam effect op de wijk bijvoorbeeld”, vertelt Gaby Lafeber, directeur van Cultuur Concreet.

Cultuur Boost is een onderdeel van het programma Maak Mee in Je Wijk! Cultuur Concreet gaat daarbij samen met O. festival en SKVR ervoor zorgen dat Rotterdammers in hun wijk weer gingen kunnen horen, zien en doen.