Cultuurpenning voor Bas Kwakman; Doro Siepelprijs naar Aruna Vermeulen van HipHopHuis

Uit handen van wethouder Said Kasmi (D66) van Onderwijs, Cultuur en Toerisme werd vrijdagavond de Cultuurpenning uitgereikt aan Bas Kwakman. Hij was tot voor kort de directeur van Stichting Poetry. De Doro Siepelprijs was voor Aruna Vermeulen van het HipHopHuis.
“Met zijn inzet heeft Bas Kwakman een voor Nederland – en het buitenland – uniek festival van het hoogste niveau weten neer te zetten. Dat maakt Rotterdam tot hoofdstad in de wereld van de poëzie”, aldus de commissie van de Cultuurpenning over Bas. Het Rotterdamse college reikt de Cultuurpenning Rotterdam ieder jaar uit aan een persoon die op cultureel gebied een bijzondere prestatie levert.

De Doro Siepelprijs, de prijs die Aruna Vermeulen gisteravond won, is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. Over Aruna schrijft de jury:

“Van meet af aan is ‘inclusie’ het kernwoord geweest voor het HipHopHuis, dat tegen de stroom in roeide en zeker in het begin een fors gevecht moest voeren tegen de gevestigde opinies en orde. Met niet-aflatende energie hebben Aruna Vermeulen en haar collega’s gebouwd aan een organisatie die inmiddels een begrip is in de stad en ver daarbuiten.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat