Cultuurplein brengt cultuur naar kinderen tijdens Jeugdvakantieland

Ook dit jaar is het Jeugdvakantieland weer twee weken lang neergedaald op Ahoy Rotterdam. Zoals altijd is er voor de kinderen van alles te doen.
Een nieuw onderdeel dit jaar is het zogeheten Cultuurplein. Een initiatief van Jeugdcultuurfonds Rotterdam dat hiermee kinderen op een laagdrempelige manier in contact wil brengen met verschillende cultuuraanbieders uit onze stad.

In totaal zijn er dertien aanbieders aanwezig. Van dans en muziek tot ouderwets knutselen. Ze komen daarnaast ook uit heel de stad en daar is Iebél Vloeg van het Jeugdcultuurfonds maar al te blij mee: “Het is belangrijk dat kinderen in contact komen met deze cultuuraanbieders. Ik vond dit altijd ontbreken op Jeugdvakantieland en vind het mooi dat dit nu gerealiseerd is.”

Het Jeugdcultuurfonds is heel blij dat maar liefst dertien organisaties er de komende twee weken zullen staan. Daaronder ook twee dansscholen: Got2Groove en Moves. “Ook bij ons zien we vaak kinderen die een drempel over moeten komen, omdat hun ouders het bijvoorbeeld niet kunnen veroorloven. Daarom staan we hier om te laten zien hoe leuk dit is en dat je je niet hoeft te schamen als je hulp nodig hebt om je kind te laten dansen.”, aldus Reshmay Janke van dansschool Moves.

Ook Popschool Ommoord is enthousiast over de vele kinderen die los mogen gaan op de aanwezige instrumenten die staan uitgestald: “En er zitten zelfs wat potentiële talentjes tussen.”, aldus Stefan Kort van Popschool Ommoord: “Die geven we dan uiteraard direct een inschrijfformulier mee zodat ze dit vaker kunnen doen!”

Het Cultuurplein is, evenals heel Jeugdvakantieland, geopend tot vrijdag 19 augustus.