Cyberpesten toegenomen door Corona

Het is de Week van het Pesten. Een initiatief dat nu extra de aandacht verdient, want door corona is cyberpesten toegenomen. Gemeente Rotterdam biedt gelukkig hulp aan ouders en slachtoffers.

Door corona zijn scholen begonnen met online lesgeven. Helaas kan de veiligheid van de kinderen op deze manier niet meer gewaarborgd worden, waardoor pesten toeneemt. Dat blijkt uit een onderzoek van RTLnieuws.

In Rotterdam zijn er verschillende manieren om pesten tegen te gaan. Kinderen die worden gepest kunnen gebruik maken van de kindertelefoon, waar zij hun problemen kunnen bespreken. Er zijn verschillende vormen van pesten, zoals: verbaal, fysiek, buitensluiten en online. Op de website van Gemeente Rotterdam worden tips gegeven aan ouders om pesten te herkennen. Kinderen worden vaak somber als zij gepest worden. Bij herkenning is het van belang dat een ouder met het kind gaat praten over zijn gevoelens en vraagt naar zijn ervaringen op school.

Vorig jaar ging OPEN Rotterdam naar Noord om te vragen wat Rotterdammers merken van pestgedrag en hoe zij het hebben ervaren.

‘De Week van het Pesten’ wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting School en Veiligheid. Ze vragen hiermee meer aandacht tegen pesten op school en online. Met de motto ‘Samen aan zet’ probeert Stichting School en Veiligheid een positieve sfeer neer te zetten. De stichting heeft als doel om leraren te stimuleren om samen met de leerlingen op zoek te gaan naar een manier om een fijne groep te vormen.

Via social media wordt een kort filmpje gedeeld met kennis en tips over pesten. Daarnaast biedt de stichting ook gratis lesmateriaal aan scholen, om de leerlingen meer informatie te bieden over de gevolgen van pesten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat