Dak Maassilo krijgt nieuwe innovatieve bestemming

Een reuzenrad op het dak van de Maassilo? Het moet niet gekker worden. De organisatie achter het gebouw organiseerde een ideeënwedstrijd voor een nieuwe invulling van het dak en presenteert eind september de winnaar.

“Er is van alles langsgekomen”, zegt Robbert de Vrieze, architect en jurylid van de wedstrijd. “Er zijn ideeën ingezonden zoals een waterkrachtcentrale, daktuinen, er zat een bierbrouwerij tussen, noem maar op.” In totaal zijn er zo’n 60 inzendingen binnengekomen, zowel van architecten- en ontwerpbureaus als van individuen. “Het meest opvallende idee was toch wel een reuzenrad op het dak met een hele speeltuin erbij”, vertelt Robbert.

De Maassilo is redelijk roemrucht. Het gebouw is bekend van de verschillende initiatieven die zich in het gebouw hebben gevestigd, zoals de Creative Factory en Factory010. Maar het bekendste initiatief is misschien wel club Now&Wow die er van 2004 tot en met 2007 zat. Aanstaande zaterdag opent de club wederom haar deuren in dit gebouw. Het was voor de organisatie mede aanleiding om ook wat met het dak te gaan doen.

De jury doorloopt de komende tijd alle inzending en kiest er vijf winnaars uit die 5000 euro te verdelen hebben. Daarnaast looft de gemeente aan één winnaar een bedrag van 1000 euro uit. De bedoeling is dat maximaal vijf winnaars uiteindelijk tot één ontwerp komen. De jury geeft aan eind september bekend te maken wat er met het dak gaat gebeuren.