Dakexperts bespreken dakontwikkelingen tijdens Kennisdag

Als onderdeel van de Dakendagen zijn dakexperts de daken opgegaan om samen te kijken hoe deze beter gebruikt kunnen worden in de toekomst. Deze zogenaamde Kennisdag bestond uit een excursie naar drie succesvolle dakontwikkelingen.
Aan de vooravond van de Dakendagen komen dakexperts als projectontwikkelaars, architechten, stedenbouwkundigen en beleidsmakers bij elkaar om hun kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren. Het klimaat verandert en dus hebben we meer groene en blauwe daken nodig. Vooral het centrum van de stad is erg stenig, waardoor de opname van regenwater minder mogelijk is. Maar ook moet men gewoon een boekje kunnen lezen.

Op de daken van Station Hofplein, Timmerhuis en De Heuvel zijn daarom Dakdates gehouden. Hier zijn specifieke thema’s besproken. Heel veel nieuwe gebouwen zijn al duurzamer, groener en blauwer. Maar ook voor oude wederopbouwmonumenten als De Heuvel staat klimaat centraal. Hier geeft men toekomst aan het gebouw en laten zien hoe zij omgaan met temperatuurstijging en klimaatverandering en wat de mogelijkheden zijn om dat te beperken.